Hírek

Tájékoztatás a Magyarországra történő beutazással kapcsolatos - 2020. szeptember 1-től - hatályos szabályokról

Tájékoztatás a Magyarországra történő beutazással kapcsolatos - 2020. szeptember 1-től - hatályos szabályokról
Tovább

Obowiązujące od 1 września, 2020 ograniczenia dotyczące wjazdu na Węgry

Obowiązujące od 1 września ograniczenia dotyczące wjazdu na Węgry.
Tovább

Utazási tanácsok – Lengyelország belső EU-s határainak megnyitása

Lengyelország június 13-a, szombattól feloldotta a határzárat a német, a cseh, a szlovák határokon ( a litván határon a feloldás 06.12-én, pénteken 9.00 órától már megtörtént) , június 16-tól pedig újraindult a nemzetközi légiforgalom is. A beutazó külföldieknek nem kell karanténba vonulniuk.
Tovább

A konzuli ügyfélforgalom újraindítása a lengyelországi magyar konzuli képviseleteken

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Konzuli Szolgálatának döntése alapján a külföldi magyar konzuli képviseleteken május 18-tól újra megkezdődik az ügyfélfogadás. Az intézhető ügyek köre fokozatosan kerül bővítésre. A lengyelországi magyar konzuli képviseleteken (Magyarország Nagykövetségének Konzuli Osztálya, Varsó, illetve Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó) a 2020. május 18-i héttől kezdődően van újra lehetőség konzuli ügyek intézésére, fokozatosan bővülő körben.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban szeretnének dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket képviselni a világban. A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján (www.magyardiplomaciaiakademia.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/DiplomaciaiAkademia).
Tovább