Hírek

Megemlékezést tartottak a 2002. július elsején bekövetkezett lengyel busztragédia évfordulóján, Balatonszentgyörgyön.

Megemlékezést tartottak a 2002. július elsején bekövetkezett lengyel busztragédia évfordulóján, Balatonszentgyörgyön.
Tovább

Új információ (06.19.) a Szlovákián át történő tranzitálással kapcsolatban

2020.06.20., reggel 06.00 órától a Szlovákián keresztül történő tranzithoz már nem lesz szükség külön engedély megkérésére abban az esetben sem, ha a magyar állampolgár a szokásos tartózkodási helyére tér vissza. Konzuli hivatalunk úgy értesült, hogy a fenti dátumtól turista célból is át lehet utazni Szlovákián. Nem változott azonban a tranzitálásra vonatkozó 8 órás időintervallum, illetve az sem, hogy csak tankolni lehet megállni.
Tovább

TÁJÉKOZTATÓ A COVID-19 JÁRVÁNY MIATTI MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BELÉPÉS SZABÁLYAIRÓL

A Kormány a 282/2020. (VI.17.) rendeletével a veszélyhelyzetet 2020. június 18-val megszüntette, s a 283/2020. (VI.17.) Korm.rendelet által kihirdetett járványügyi készültség időszakára vonatkozó utazási korlátozásokat a 291/2020. (VI.17.) Korm.rendeletben rögzítette. A fenti kormányrendelet alapján Magyarország területére személyforgalomban korlátozás nélkül (karanténkötelezettség nélkül, légi, szárazföldi, és vízi úton is) beléphet: - a magyar állampolgár, - az Európai Uniós tagállamok, az EGT megállapodásban részes államok, valamint Svájc állampolgárai (kivéve Egyesült Királyság), - és a fenti személyek harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagjai. Továbbá:
Tovább

Utazási tanácsok – Lengyelország belső EU-s határainak megnyitása

Lengyelország június 13-a, szombattól feloldotta a határzárat a német, a cseh, a szlovák határokon ( a litván határon a feloldás 06.12-én, pénteken 9.00 órától már megtörtént) , június 16-tól pedig újraindult a nemzetközi légiforgalom is. A beutazó külföldieknek nem kell karanténba vonulniuk.
Tovább

A konzuli ügyfélforgalom újraindítása a lengyelországi magyar konzuli képviseleteken

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Konzuli Szolgálatának döntése alapján a külföldi magyar konzuli képviseleteken május 18-tól újra megkezdődik az ügyfélfogadás. Az intézhető ügyek köre fokozatosan kerül bővítésre. A lengyelországi magyar konzuli képviseleteken (Magyarország Nagykövetségének Konzuli Osztálya, Varsó, illetve Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó) a 2020. május 18-i héttől kezdődően van újra lehetőség konzuli ügyek intézésére, fokozatosan bővülő körben.
Tovább