Hírek

Konzuli ügyfélfogadás felfüggesztése!

Tisztelt Ügyfeleink! Lengyelországban a napi fertőzések száma átlépte a 25 000-et. Mateusz Morawiecki miniszterelnök bejelentette, hogy 2020. november 2-től a közigazgatásban dolgozók – ha mód van rá - távmunkában folytatják munkájukat. A lengyel hivatalokban - a legsürgősebb ügyeket leszámítva - az ügyintézés emailen, telefonon, postai úton zajlik. Igazodva a kialakult, súlyossá vált járványügyi helyzethez tájékoztatjuk Önöket, hogy lengyelországi képviseleteink konzulátusán az ügyfélfogadást ideiglenesen felfüggesztjük. A sürgős, halasztást nem tűrő konzuli ügyeket, valamint az érdekvédelmi feladatokat továbbra is a szokásos módon ellátjuk. Az ügyfélfogadás visszaállításáról tájékoztatjuk Önöket, és kérjük tisztelettel szíves megértésüket, türelmüket.
Tovább

Obowiązujące od 1 września, 2020 ograniczenia dotyczące wjazdu na Węgry

Obowiązujące od 1 września ograniczenia dotyczące wjazdu na Węgry.
Tovább

A konzuli ügyfélforgalom újraindítása a lengyelországi magyar konzuli képviseleteken

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Konzuli Szolgálatának döntése alapján a külföldi magyar konzuli képviseleteken május 18-tól újra megkezdődik az ügyfélfogadás. Az intézhető ügyek köre fokozatosan kerül bővítésre. A lengyelországi magyar konzuli képviseleteken (Magyarország Nagykövetségének Konzuli Osztálya, Varsó, illetve Magyarország Főkonzulátusa, Krakkó) a 2020. május 18-i héttől kezdődően van újra lehetőség konzuli ügyek intézésére, fokozatosan bővülő körben.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban szeretnének dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket képviselni a világban. A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján (www.magyardiplomaciaiakademia.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/DiplomaciaiAkademia).
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre. Tekintettel arra, hogy a bűncselekmények, még ha kísérleti szakaszban maradnak is, alkalmasak arra, hogy a magyar üzleti szereplők hitelességébe, illetve a magyar gazdaság megbízhatóságába vetett bizalmat a külföldi partnerek előtt aláássák, kérjük, hogy a hasonló megkeresések kezelése során a fokozott figyelemmel járjanak el. Amennyiben további információra vagy segítségre van szükség, a misszió külgazdasági attaséja áll szíves rendelkezésére.
Tovább